در اين مطلب كه جمع آوري آن چندين روز به طول انجاميده است، با كمك تحقيقات جديد چندين مجله معتبر پزشكي دنيا، يك مقاله كامل از سرتونين گردآوري كرده ايم. در اين مطلب با موارد استفاده، افرادي كه به سرتونين نياز دارند و نكات مهم ديگر آشنا مي شويد. دقت كنيد در تحقيقات جديد برخي از نكاتي كه در مطالب قديمي وبسايت هاي فارسي راجب سرتونين مي خوانيد رد شده اند.
سروتونين در بسياري از بيماري هاي رواني و داروهايي كه براي درمان آن ها استفاده مي شوند، نقش دارد. سروتونين يك هورمون و انتقال دهنده ي عصبي است كه در عملكرد بسياري از اعضاي مختلف بدن دخالت دارد.
يك ماده شيميايي خوشحال: سروتونين و حال و حوصله
سروتونين گاهي اوقات به عنوان ماده ي شيميايي خوشحال شناخته مي شود زيرا نقش مهمي در تنظيم حال و حوصله دارد و مقدار كم آن در مغز با افسردگي به هم وابسته اند.
هر چند ارتباطي بين مقدار كم سروتونين و افسردگي وجود دارد اما مشخص نيست كه آيا مقدار كم سروتونين باعث افسردگي مي شود يا افسردگي باعث كاهش سطح سروتونين مي شود.
سروتونين، به عنوان يك انتقال دهنده ي عصبي، پيام ها را بين سلول هاي عصبي مغز ارسال مي كند. اين وظيفه، سروتونين را به يك مولكول مهم و موثر بر سلامت ذهن و عملكرد مغز تبديل مي كند.
نقش سروتونين در عملكرد مغز
سروتونين علاوه بر افسردگي، ممكن است در ساير اختلالات ذهني و مغزي، مانند اختلال اضطراب و نگراني، اختلال وسواس اجباري (OCD)، اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)، فوبيا و حتي صرع، نيز نقش داشته باشد.
سروتونين هم چنين در بسياري از عملكردهاي ديگر بدن نقش مهمي دارد. در اشتها و هضم (عملكرد و حركت روده ها)، سلامت استخوان ها، روابط جنسي و خواب دخالت دارد.
سروتونين يكي از مواد تشكيل دهنده ي ملاتونين، ماده ي شيميايي كه به تنظيم چرخه ي خواب و بيداري بدن كمك مي كند، است. داروهاي ضد افسردگي خاصي كه سطح سروتونين را بالا مي برند، باعث اختلالات جنسي مي شوند.
بر اساس مقاله ي منتشر شده در آوريل 2018 در مجله ي Cell، سطح خيلي بالا يا خيلي پايين سروتونين با بيماري هايي مانند سندرم روده ي تحريك پذير (IBS)، بيماري قلبي و پوكي استخوان-بيماري اي كه استخوان ها را ضعيف مي كند- در ارتباط است.
...
ادامه مطلب را در لينك اصلي زير بخوانيد: